GAYRİMENKUL PROFESYONELLERİ

Türkiye'deki inşaat ve gayrimenkul sektörü küreselleşen ekonomi, ulusal düzenlemeler ve değişen içyapısı ile birlikte yeni ortaklıkları, finansman açılımlarını, piyasa değerlendirmelerini, satış yöntemlerini ve teknolojik olanakları göz önünde bulundurarak yeniden yapılanma sürecinden geçmektedir, ancak henüz bu dönüşümün başındadır. Geleneksel emlak firmaları ise bu dönüşümün olası etkilerini önceden değerlendirerek stratejiler geliştirmek, yatırımlarını planlamak, eğitim faaliyetlerini hazırlamak ve bilişim teknolojilerinin sağladığı imkânları temel yeteneklerini kullanmalarını kolaylaştıracak şekilde içselleştirmek durumundadırlar. Ancak sektör içerisinde bu amaca ve ileriye yönelik araştırmalar çok kısıtlı sayıdadır.

Türkiye'de ticari gayrimenkuller, konut satışları, proje satışlarının da dahil olduğu yaklaşık4-5 milyar bir pazar hacmi bulunmaktadır. Çok fazla gayrimenkul ofisi var. Maalesef kurumsal pazar çok düşük, aslında emlakçılık ile gayrimenkul danışmanlığı arasında geçmişten günümüze çok derin bir fark oluşmaya başladı. Çünkü gayrimenkul artık bir barınma ihtiyacı değil, barınma ihtiyacı ile birlikte bir yatırım aracı haline geldi. Yatırım araçları arasında malum Dolar var Euro var borsa var ama son on senedir en güvenilir liman gayrimenkul yatırımıdır. Dolayısı ile bu yatırımın iyi gayrimenkul danışmanları ile iyi ofislerle yapılması gerekiyor. Bu anlamda ofisin iyi bir eğitim alması gerekiyor.   Ofis geçmişinin iyi bir geçmiş olması gerekiyor ki müşteriler iyi bir hizmet alsın, yatırımlarının karşılığını alabilsinler. Stok maliyetinin olmaması, eleman maliyetinin olmaması, tamamıyla bir iş ortaklığı modelinin olması, kısaca maliyetlerin düşük olması bu sektörü cazip hale getiriyor kabul peki ya eğitim? Milyon dolarlık gayrimenkullerin satış rakamlarının sokakta herkesin dilinde dolaştığı ve herkesin gayrimenkul danışmanlığına soyunduğu bir dönemden geçiyoruz. Sanırız ki artık gayrimenkul danışmanlığının nasıl olması gerektiğini sektörün profesyonellerinden dinlemenin zamanı geldi.

SPONSORLUK

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve sponsorluk yapmak için lütfen bizimle This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail adresinden iletişime geçiniz.