HAKKIMIZDA

Merhaba,

Bildiğiniz üzere 21.yy’da dünya üzerinde yaşayan herkes aslında bir sosyal sorumlu. Günümüzde etik değerler insanlara, toplumlara ve doğal çevreye saygıda rehber konumuna geldi. Sosyal Sorumluluk ise salt iyi niyet beyanından ibaret değil artık, iş stratejilerine, geliştirilecek projelere, yaşam biçimlerine kadar entegre olmuş durumda.

Biliyoruz ki, yaşamın her alanında gelecek nesiller için yaşamları iyileştirmeye odaklanmış toplumun öncelikli ihtiyaçlarını baz alan, her anında toplumun yanında olan sivil toplum kuruluşlarının dünyada ve ülkemizde varlığına ve liderliğine ihtiyaç var.

Dünya Engelsiz Yaşam Derneği olarak bizler, bizim gibi yaşamın gerçeği de, özü de “samimiyettir” diye düşünen sosyal sorumlu kişi kurum ve kuruluşları ortak bir mecrada bir araya getirerek topluma hizmet edecek projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor, çalışmalarımızın pek çok kişiye ışık olacağına, onların yaşamlarını değiştirerek ufuk açacağına ve hayatlarında itici bir güç olacağımıza inanıyoruz.

Yoksulluğun ve açlığın olmadığı, çocuk ölümlerinin yaşanmadığı, kız ya da erkek, zengin ya da fakir her çocuğun kendisine mesleki gelişim sağlayabilecek eğitimleri kolaylıkla alabildiği, kadınların şiddet ve zorla evlendirmeye maruz kalmadan kamusal ve siyasi yaşama eşit olarak katıldığı, işsizlik sorunu olmayan daha fazla istihdam olanakları yaratılmış, zenginlerle yoksullar arasındaki ekonomik dağılımın iyileştirildiği, gençlerin geleceğe güvenle baktığı, küresel metropollerde insan ve çevre dostu yaşam alanları içinde uygun fiyatlı evlerin satıldığı, geri dönüşüm, yeniden değerlendirme, atık miktarının azaltıldığı gıda üretimi ve tüketiminde herkesin sorumluluklarını bilerek hareket ettiği, herkesin yasalar karşısında eşit olduğu, çocuklarımızın terör ve organize suçların hedefinde bir gelecek kurmak zorunda kalmadığı, tek ses, tek renk, tek nefes ve tek yürek gerçek dayanışmanın yaşandığı bir dünya hayal ediyoruz. Unutmayın bugün aslında yarın.

Yani dünyayı sürdürülebilir bir rotaya yönlendirmenin şimdi tam zamanı. İyilik yap, iyilik bul ilkesi ile çıktığımız bu yolda sizleri de üye, gönüllü ya da bağışçı olarak aramızda görmekten onur duyacağız.

Semih MERDOL

Başkan